søndag 30. november 2014

1. søndag i advent og julegaver

Blir stille her på bloggen nå når julen nærmer seg. Mye av tiden går med til å strikke julegaver, de fleste av de tør jeg ikke vise her, i tilfelle mottaker skulle finne bloggen. Men disse to herresokkene jeg har strikket i det siste, er jeg ikke redd for at mottaker ser. Begge sokkene er laget i Elise garn fra Jarbo, et garn av bomull og akryl, mottagerene av sokkene "tåler" ikke ull.

Først ut er disse fargerike sokkene i ca størresle 43-45. Det gikk med nesten et helt nøste på hundre gram til disse. Selv om jeg bare har strikket i vei ble de så og si make, eller så make som de kan bli. Er fornøyd med disse, så håper mottaker kan bruke dem som hyttesokker.

Disse er litt større en de første, jeg laget disse først, og justerte litt etter hva som føltes rett på det neste paret. Her hadde jeg en meter eller to igjen av et hundregrams nøste. Disse ble også ganske like, men er litt forskjøvet med noen runder. Men er fornøyd med disse også jeg. Begge sokkene er laget ut fra egent hode uten oppskrift.

Ellers så har vi hatt vår markering av første søndag i advent her i huset, ved å lage pepperkaker, det har blitt en slags tradisjon for oss å starte pepperkakebaksten. Som vanlig måtte min sønn leke seg litt, og lage nissen med sleden og reinsdyr.


Det kom en pakke i posten til meg i går, et garn nøste som har reist hele den lange veien fra Amerika.  Garnet er en premine som jeg vant på Ravelry, hos DramaticKnits Video podcast gruppe, FO tråden for oktober. Det er så enkelt som at vi poster bilder av ferdige objekter gjenom måneden og så vinner to heldige personer. I oktober var jeg en av de heldige, og vant dette nydelig nøste.

Fargene kommer som vanlig ikke helt til sin rett, dvs fargene er rett nok, men meleringen i dem kommer ikke fram. Garnet er 100% superwash merino i Sport weight. Vet ikke helt hva jeg skal lage av dette enda, men noe skal det bli med tiden. Garnet er håndfarget fra Twist fiber studio, og det ser ut til å være korte fargepartier med hyppige overganger. Tenker sjal av et slag, må bare finne et jeg liker, men først skal julegavene og en barselsgave gjøres ferdig, så det er på tide å gå tilbake til pinnene nå.

Og liker du å se videopodcast så er DramaticKnits verdt et besøk. Jeg fant dem på iTunes, men regner med de er å finne på YouTube også.

Ha en fin advent og ukestart!!

søndag 16. november 2014

Ferdige mysteriesokker og spinning.

Ferdig med Lena/frkbadegakk sine mysteriesokker. Artig arbeid, og fint mønster. Jeg har strikket mine sokker i Arwetta Classic et garn jeg har vert fornøyd med så langt, liker å jobbe med det, og liker å bruke det.






Er langt i fra så lett å få fram mønsteret når jeg skal ha på sokkene selv, og ta bildene selv. Liker godt denne løsningen på skaftet som gjør at en lett kan regulere lengden på sokken. Strikker mine sokker på fem strømpepinner, så blir noen mindre fine masker i overganene på vrangmaskene... Men fikk det samme med magic loop, og likte ikke strikke sokkene slik, så gikk tilbake til mine vanlige pinner... For meg var det finest slik.

Har også startet et nytt enkelt prosjekt... Et sjal Nurmilintu i håndspunnet Falkland. Var så fornøyd med dette hespe at det ble nøstet opp så snart det var vasket.



Har kommet forbi første lace mønster nå, litt treg med å oppdatere her... Liker godt mønsteret, og dette passer godt til håndspunnet garn. Og så liker jeg garnet, og grått og rosa er ikke mine farger vanligvis. Men kjekt å prøve noe nytt :)

Har nok blitt mer spinning en strikking på meg i det siste, siden skulderen min tåler spinning bedre enn strikking... Så har fått ferdig litt...

Dette er merino som er tvinnet tretrådet. Hadde en del problemer med dette, og strevde med spinnigen inntil jeg så et tips om å begynne i motsatt ende en jeg hadde, da gikk det mye bedre. Ullen var veldig tvinnet, noe som gjorde det vanskelig å dra den... Og så hadde jeg litt innstillings problemer på rokken, var første gang jeg brukte 1:14 utvekslingen. Rotet nok litt med å få den også helt rett strammet... Har forsøkt meg på en merino/silke blanding senere med samme utveksling, og det går som en drøm. Har lært litt :)

Corridale, denne har langt ferdig en stund, men glemte å ta bilde av den så derfor ikke fått vist den før. En fornøyelse å spinne denne ullen.

Polwarth, seks små fletter mikset sammen. En artig fargelek.

Samme som over.

Pelsull/C1 blanding som jeg skrev om i siste innlegg. Viste ikke helt hvordan spinne fra kardeflak, eller hvordan rulle det sammen til en batt, men det gikk da greit på et vis. Litt ugjevn ble resultatet, men det var litt av tanken også, og litt tykkere garn, som også var planene. Et kjapt og artig prosjekt.

I dag blir det strikking på julegavesokker, og kanskje litt på sjalet, håper også å få spinne litt til kvelden. Sokkene skal jeg vise fram når de er ferdig, er ikke redd for at mottaker ser innom her. Det er herresokker :)

Ha en fin søndag, og en fin start på den nye uken!!

søndag 9. november 2014

Hillesvåg garnutsalg

Selv om det ikke er lange kjøreturen til Hillesvåg, så har det lenge blitt med tanke på å reise ut der. Men i dag tok vi endelig en tur. Fabrikk utsalget ligger fint til ved sjøen, og var lett å finne, var jo bare å følge de fine stripene som illustrerte garn. Skulle jo tatt noen bilder der, men det får bli til neste besøk. Dette var jo rene godtebutikken for meg, så mye fint, så mye herlig garn, og fiber... Kunne blitt mye lengre, og kjøpt med meg hjem mye mer... Ingen omvisninger der om lørdagene, så det må også vente til en annen gang, men vi fikk jo se maskinene, de som ble brukt til karding, og spinning. Gamle erverdige maskiner som enda gjør en jobb. Vi fikk hjelp av en hyggelig dame der, som viste oss litt og fortalte om maksinene og litt av prosessene. Og så måtte jeg jo se på ullen! Hadde planer om å komme hjem med litt ull. Er jo kjekt å forsøke seg på å spinne norsk ull også, ikke bare imprtert. Ble med hjem en del ull og en del garn...

Hadde jo en plan med besøket, annet en å se lokalene. Jeg trenger påfyll av Hifa sokkegarn. Det ble med hjem noen nøster med Fjell og noen med Fjord. Fjell har jeg julegave planer i, de andre nøstene bare ropte på meg, og så har jeg hørt at sokkegarn ikke teller som lager...


 Fire hesper med Fjell til bruk i regnbuesokker, påfyll etter å ha brukt opp litt...

Fire hesper Fjord, tok egentlig feil først, men disse ville bare være med hjem...

Venninne som jeg reiste med, hadde med seg hjem noen herlige nøster Pelsull til en nye jakke. Hun valgte seg jordfarger. Blir spennende å se resultatet.

Som den ferske og ivrige spinneren jeg er, så måtte jeg jo ha med meg litt fiber hjem, og her kunne jeg gått amok, fine priser, og så mye fint og spennede!! Må ha mer om jeg liker ullen... Det var det som begrenset innkjøpene mine, jeg er enda der at jeg må prøve ulike fibre for å finne hva jeg liker å spinne, hva jeg kan spinne, og hva jeg ikke liker å spinne.

Tre 100g flak fikk være med meg hjem, fargene på bilde under er ikke så verst gjengitt. Dette er en blanding av Pelsull og C1, om jeg husker rett var C1 betegnelse på ull som er klippet på forsommeren av ulike hvite raser sau. Gleder meg til å prøve disse.

Pelsull og C1

De hadde også en del blandings flak, som besto av rester fra de ulike innfargingene de har. Disse flakene er alle unike og forskjellige. Jeg måtte jo ha noen slike med hjem, for de var så fine. Selv om merino ikke sto på planen, siden jeg ville handle norsk, ble det med litt merino hjem herfra, og litt C1

To 50g falk med merino, ulike i fargene. Bevist valgt ut.

C1 flak. Fargene kommer ikke helt til sin rett.

Gleder meg alt til neste besøk her, og til det skal jeg ha forsøkt meg på litt av ullen, så jeg vet om jeg skal handle inn litt mer av disse. Er så mange fine farger!

Ellers er det lite strikking her i huset, skulderen er fortsatt vond, så begrenser mengden jeg strikker. Litt blir det, men ikke mye. Spinne går heldigvis bedre, da jeg har problemer med "rett" skulder i forhold til teknikken min. Ingen ferdig hesper å vise i dag, tre henger nå til tørk, så foto kommer snart, et fjerde sitter på spolen og venter på å bli hespet opp.

Sokker jeg strikker til en "ullalergiker" til jul, disse inneholder ikke ull. En grei og enkel strikk i disse vonde tider...

Ha en fortreffelig helg videre, og takk for at du titter innom bloggen min.